Impresii despre Mouelle Roucher – de Isa Isa

Impresii despre Mouelle Roucher – de Isa Isa

     În cântul pescărușilor flămânzi de mare și în muzica valurilor ce se strivesc de roci mi-am început lectura. Am desfăcut recipientul de plastic în care mi-am pus pepene și am început să sorb însetată din sucul rece ca valul toamnei ploioase.

     Mă aflam cu lectura la capitolul V (Ceaiul de la Vila Rouge), când m-am trezit (cu mintea) în taxiul firmei Marcel Cab. Cum punctualitatea mă definește, n-aveam cum să-mi permit să întârzii de la întâlnirea cu prețioasele detalii, “fine și învăluite în mătase pură”, desprinse din realitate de către autorul COSMISIAN.

Un volum care m-a captivat de la prima filă-prefața.

     Am evadat în lumea eroinei principale, misterioasa scriitoare Mouelle Roucher, și-am intrat cu permisiunea autorului și în stările sale. M-au îmbrățișat duios detaliile amănunțite cu care misterioasa protagonistă se refugiază în disperare și deziluzie, expuse cu talent de către autor. Am admirat ceasul elvețian în amănunt al protagonistului Pierre, am pătruns cu ochii minții în mecanismul minuțios și în secundele timpului. Mi-au trebuit câteva ore să ajung la ultimul capitol!!

      Descrierea realistă m-a fascinat de la început “o scriitoare nu răspunde de recuzita pe care mintea unui cititor o aduce în scenă”!

     Citind acest prim volum am avut senzația certă că sunt în elementul meu!!
Am recitit de fiecare dată de câte două ori, “descrierea timpului”!!!
De cele mai multe ori prefer să nu recomand! Oamenii sunt diferiți precum sunt și gusturile lor! De această dată îmi permit să RECOMAND celor care-și doresc o lectură de calitate:” MOUELLE ROUCHER” – DEZLITERAREA pe fuior de timp.

     N-aveam cum să nu surprind unul din protagoniștii principali ai romanului tău, “TIMPUL”, care pare (conform confuziei), că pândește la fiecare mini-secundă afișată de ceas.. Fascinația cu care l-ai descris “printre umbre”, n-aveam cum să n-o remarc!! Deși pare că se află în “urma” acțiunii este acțiunea în sine!! M-au surprins plăcut, “stări” pe care tânărul scriitor nu le dezvoltă, apropo de indicatoarele timpului.

Rolul cititorului este să descifreze nuanțele!!!

Felicitări, COSMISIAN!

Isa, Franța”

Foto – Isa

Text preluat cu permisiunea autoarei.

2 gânduri despre „Impresii despre Mouelle Roucher – de Isa Isa

 1. Darius Ghiță august 3, 2020 la 16:37 Reply

  👌🏻

  Apreciază

  • Cosmisian august 4, 2020 la 10:39 Reply

   Buna ziua. Mai intai, imi cer scuze ca nu vazusem comentariul dvs. 🙂 Am aprobat comentariul. Ma bucur pentru vizitarea acestei postari. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: