Toamna spinului de trandafir

Toamna spinului de trandafir

Toamna aceasta soarele este inundat de ploi. Trunchiul luminii ce năștea căldură pe pământ s-a transformat în nori. Eram obișnuit cu seninul dimineții, dar mă mulțumesc să cad pe pământul unei grădini cu trandafiri uitați la umbra unui gard putred. O fac de această dată alunecând pe un fir micronic al unui păianjen solitar. Căderea mi-e lentă. Când alunecam pe razele soarelui, se întâmplă să cad și în derivă. Soarele făcea asta, când se juca în apropierea grădinii cu particule de apă. El se juca cu apă, eu plonjam în culorile curcubeului. Niciodată nu le-am putut combina, chiar dacă eu însumi ieșeam curcubeu peste tot. 

La capătul firului micronic am găsit un spin. De ce am aterizat pe un trandafir uscat, nu știu. E drept că mi-am dorit să fiu salvatorul petalelor cărnoase ale florii, dar spin? Eu și un spin, soluția pentru un act eroic. Un trandafir mort cu spini legați cu fir micronic de păianjen. Nu mi-aș fi imaginat o astfel de dimineață. 

Am inspectat pământul și grădina. Nimic suspect. Am atins un spin și am forțat până vârful lui mi-a străpuns pielea. Un trandafir mort te poate răni doar dacă alegi. Eu am vrut să îl apăs dur, pe neașteptate. Era mort, dar m-a rănit. Nu o făcuse intenționat, dar nici nu îi era indiferent. Florile uscate ii stăteau aplecate spre umbră pământului dur. Un stop de sânge a izbit tupina trandafirului la bază, acolo unde i se sprijinea de o piatră cel mai dur spin. Când spinul mi-a sorbit sângele, am înțeles. Eram salvarea unui trandafir mort. Ce nu v-am spus eu, este că, în esență, eu sunt trandafirul ascuns. Eu sunt măduva din coloana vertebrală a trandafirului, dar am avut și eu o aspirație spre Soare. Credeam că razele lui ajunse la mine sunt prea puțin, așa că am ales să mă duc la sursă. 

Astăzi am înțeles: Un trandafir este trandafir când Soarele-l ajunge-n raze!

©Cosmisian

Foto: Google

Un gând despre „Toamna spinului de trandafir

  1. […] Toamna spinului de trandafir […]

    Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: