Sunt ca un nor scuturat și animat de fulgere

Sunt ca un nor scuturat și animat de fulgere

Dupa o vizită la Prospero, Timișoara

cloud

Nori. Liniştea întrepătrunderii de fiinţe ce locuiesc în nori este balsamul dimineţii. Inima mea este tăcută ca un nor ce locuieşte aproape de fulgere. Doar fulgerele articulează note ce se pierd înspre pământ. Am ascunse în mine câteva lumi ce nu au avut decât un singur factor comun – pe mine. Le cultiv cu atenţie, dar le ţin departe una de cealaltă.

Norii nu coboară pe pământ decât în ritm de muzică, unul de tango argentinian. Lumea de jos, acolo unde sunt mai tot timpul, îşi măsoară intensitatea în cafeaua tare pe care o las amară. Nu îi simt amărăciunea, îi simt aroma. Păşesc între lumi şi îmi lustruiesc pantofii. Unul, stângul, este albastru ca norii albi. Celălalt, pantoful pământiu, este plin de rădăcini şi este ancorat în adânc.

Nori. E încă linişte. Cafeaua rece îşi dă a doua aromă, una sorbită cu mare atenţie. Spuma norilor s-a risipit, lăsând loc aromei fierbinți. Privesc tablouri așezate haotic pe perete. Dacă ar fi fost așezate după logica orizontalului, le-aș fi frânt ca pe un puzzle pentru a le așeza după gustul meu. Un gust expres, pătrunzător și asimetric. Cafeaua este ca un nor ce s-a pornit hotărât spre casa lui din munți. O cafea în mai multe arome rămâne favorita mea.

A treia aromă mă dizolvă în lumile mele. Nu se întrepătrund, ci doar se aglomerează pentru a uda pământul. Norii liniștiți mă absorb în întregime în schimbarea lor.

A treia aromă mă dizolvă în lumile mele. Ultima picătură de cafea este întotdeauna un deliciu care nu oprește savoarea să-și prelungească povestea. Lumile mele nu se întrepătrund, ci doar mă absorb în întregime în ele. Sorb ultima gură de cafea și îmi simt chipul eliberat. Sunt ca un nor scuturat și animat de fulgere.

Sursa poza Google

8 gânduri despre „Sunt ca un nor scuturat și animat de fulgere

 1. erica aprilie 13, 2016 la 09:30 Reply

  … mishto !
  A patra’s putea fi eu . Cu siguranta !

  Apreciază

  • Cosmisian aprilie 13, 2016 la 10:37 Reply

   La o cafea in patru arome nu m-am gandit. Dar, uite ca e posibil. Si, cum ar fi a patra aroma, Erica?

   Apreciază

   • Cosmisian aprilie 13, 2016 la 14:20 Reply

    Din ‘aroma’ a patra, observ mult interes. Va mai astept pe aici. Mai am si alte arome, nu doar in trei etape, la cafea. 🙂

    Apreciază

 2. sweet & salty aprilie 10, 2016 la 17:05 Reply

  Wow. Vreau și eu. Mi-e. 😊

  Apreciază

  • Cosmisian aprilie 10, 2016 la 17:14 Reply

   Am ajuns la partea cu branduirea si ambalajul. Mi-a luat putin sa ajung la gradul perfect de prajire. E simplu, dar ai nevoie de un fulger pui. Mmmm, imi miros degetele a cloudcoffee.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Cosmisian aprilie 10, 2016 la 08:22 Reply

  In elementul tau esti. Sa stii ca, de fapt, articolul acesta este scris in ciuda, hihi. Fac si eu reclama la un nou brand de cafea – cloudcoffee. O cafea cu trei arome pentru oameni cu capul in nori.

  Apreciat de 1 persoană

 4. sweet & salty aprilie 10, 2016 la 03:46 Reply

  Trăiesc cu capul în nori și ador cafeaua, iar ultima gură de cafea e cea mai bună. Aroma cafelei mă dizolvă… în concluzie: sunt în elementul meu. 🙂

  Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: