Mirel Pulberette – Partea a patra. Final

Mirel Pulberette – Partea a patra

ocean-04

Liniștea înghețată a Consiliului reunit pentru starea de urgență a fost topită de un anunț pe cât de simplu, pe atât de concludent pentru toți cei prezenți. O urmare logică în materie de securitate a preluat întreaga tensiune, plasând-o pe umerii unei tinere  firave, specialistă în micro-biologie marină. Detaliile misiunii de salvare a lui Mirel, înainte de orice, și a zăcămintelor de hidrat de metan, survolau sala pentru a-și întâlni responsabilii. Totul părea atât de clar pentru fiecare, mecanismul de executare a misiunii fiind pornit imediat ce Corpul Quatro Priority Deputy a semnat actul de intervenție specială.

– Ești un tânăr frumos, să știi, îi spune tânăra privindu-i ochii spalați de apa calmă a bazinului unde Mirel petrecuse mai puțin de o zi. Sunt aici special pentru tine, doar puțin și le vei fi înapoiat. Mă privești mirat, surprins, dar nu îți pot spune mai multe.

Palma ei și-a îndepărtat atingerea, urma degetelor ei era caldă pe sticla bazinului, încălzind degetele lui Mirel. Liniștea își făcea loc cu greu în sufletul lui confuz, stingher și speriat. Să fie această tânără salvarea lui?

Cu douăzeci de ani în urmă

În ascuns, crevelionul, un instrument de scris din Oceanolania, contura o misiune în lumea uscatului, acolo unde părea a se înfiripa strategic o alianță secretă între două lumi, mai mult preventiv, decât din imediată necesitate. Cum s-a ajuns la această alianță? Ați spune că a fost  o simplă întâmplare, produsă de curiozitatea unei echipe de cercetători cu fonduri private, condusă din umbră. Părea că cineva știa de existența Oceanolanului și a Expecteronului, până la un asemenea grad încât au pătruns fără nicio dificultate într-o sferă a existenței despre care lumea uscatului nu avea nicio idee. Dar, șederea lor avea să ducă la o decizie strategică, menită să protejeze Oceanolanul în schimbul unor intervenții subtile în lumea uscatului, la nevoie. Părinții naturali ai lui Mirel facuseră parte din Consiliul Expecteronului, cunoscând toate detaliile Deciziei.

Cine e tânăra ce-l vizitase pe Mirel în Laboratorul unde cercetătorii japonezi îl țin? Era fiica unuia dintre cei ce vizitaseră Oceanolanul, copilă fiind atunci, cu parul ruginiu, ochii mari și curioși. Mână în mână cu Mirel, fata și-a umplut zilele în Oceanolania, nebănuind că viața îi va readuce împreună în viitor, într-un moment critic pentru oceanolani.

Întorcându-ne la situația noastră, Hirotohi Yamuruka Ottawoso a primit un mesaj pe telefon. S-a oprit din orice activitate și a plecat brusc într-un loc pe care nu îl știu. A spus doar un singur lucru echipei sale, ce nu a părăsit nicio secundă Centru de Cercetare:

Absolut tot ce e aici e confidențial, făcând referire la Mirel, dispărând în grabă. Detalii despre conținutul întrevederii secrete nu știm. Cert e ca s-a întors foarte agitat, a țipat în câteva rânduri, i-a adunat pe toți și au avut o ședință, la finalul căreia au semnat cu toții un act.

Despre Mirel nu s-a mai pomenit niciodată vreun cuvânt. O descoperire ascunsă de o semnătură.

La scurt timp, Hirotohi Yamuruka Ottawoso a anunțat primele rezultate ale experimentelor unui nou proiect de utilizare a resurselor descoperite în ocean. O rectificare majoră în notă publică făcută de Hirotoshi a fost legată de faptul că resursele de hidrat aveau sa furnizeze energie pentru mai mult de 50 de ani.

Final!

Capitolul precedent aici!

2 gânduri despre „Mirel Pulberette – Partea a patra. Final

  1. […] Capitolul 4 – Click aici și Like tot mie, că doar atât mizez să primesc 🙂 […]

    Apreciază

  2. […] Capitolul urmator aici! […]

    Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: