Mirel Pulberette – Partea a doua.

Mirel Pulberette – Partea a doua.

Datorită crizei nucleare din Japonia din primăvara lui 2011, Corporația Națională Japoneză a Petrolului, Gazelor și Metalelor a demarat un proiect incredibil de a căuta solutii alternative pentru energie la costuri reduse, fără riscurile exploatării nucleare la care a expus o întreagă lume în urma unui cutremur necruțător. Aceasta situație gravă a condus o echipa de cercetatori japonezi într-o aventură tehnologică de mare amploare. Forând în planșeul oceanic, echipa a produs o reacție neașteptată și neștiută la nivelul Consiliului Expecteronului în Oceanolania.

Sala Consiliului Magistral al Oceanolaniei era ticsită până la refuz de reprezentanții regiunilor majore, într-atât de mult încât bătaia inimilor lor părea marșul unei armate numeroase ce mărșăluia într-o cadență demențială. Brusc, din centrul Auditoriumului, într-o rochie de un alb luminișcent, croit din pânză de corali albi, și-a facut apariția Regina Atropille, cunoscută în tot Oceanul pentru progresul realizat în consolidarea scutului Expecteron. De o importanță vitală, acesta și-a jucat rolul de protector al unei lumi ce risca să-și piardă unicitatea și misterul dintr-o încercare a oamenilor de a găsi soluții alternative pentru producerea de energie a unei singure țări.

gheatadefoc.ziarecom

– „Regină Atropille, spusele oamenilor referitoare la gheața de foc sunt de mare importanță pentru Consiliul Expecteronului. Am folosit energia gheții de foc de sute de generații, fără a ne face vreodată provizii. Departe de noi a fost teama că oamenii voi ajunge să ne exploateze această energie scumpă nouă, ce ne-a menținut activ Expeteronul și odată cu el, lumea”, a declarat Seniorul Musseri.

La nicio suflare de oceanolan, agitat, Seniorul Gullerion, tatăl vitreg al lui Mirel, Prim-Specialist în Tehnologia de utilizare a gheții de foc, a cerut permisiunea de a-și prezenta în fața Reginei, a Seniorilor și a celorlalți responsabili, implicațiile pe termen scurt ale exploatării resurselor lor de către oameni, spunând:

– „Mă plec cu recunoștință pentru protecția pe care tu, Regină a lumii noastre cu începuturi greu de ajuns, ai oferit-o în toate aceste generații de când Oceaolaniei și-a ascuns existența de om. Rapoartele Consiliului Expecteronului sunt clare, oamenii au ajuns să exploreze tot mai mult oceanul, luând mostre din gheața de foc. 11 ani, atât au spus că le-ar ajunge energia produsă de gheață. Cum pot să epuizeze o asemenea sursă de energie într-un timp atât de scurt și să o epuizeze fără a-i cunoaște valoarea, ne este încă dificil să înțelegem, dar fapt este că o vor face”

Sala Consiliului Magistral a devenit șcena unui zumzet nemai auzit până atunci. Seniorii au adus argumente solide pentru care exploatarea de către oameni ar duce la probleme serioase pentru generațiile noi de oceanolani, punând în mare pericol scutul ce i-a ascuns incontestabil de oameni.

– „Consiliul Seniorilor a ajuns la o mare dilemă. Dacă îi ajutăm pe oameni să folosească corect gheața de foc, riscăm să transformăm sursa noastră de energie într-o formă de comerț pe care oamenii nu ar folosi-o decât pentru propria lor distrugere, găsindu-i aplicații militare nefaste, distrugând cu siguranță Oceanul. Dar, la fel de nefastă este și risipirea într-un deceniu a unei resurse de energie ce ar putea susține întreaga Oceanolanie pentru cel putin 3500 de ani.”

– „Liniște!” a rostit calm Regina Atropille. „Convoc doar Seniorii pentru o Sedință Extraordinară a Consiliului Expecteronului!” Inimile tuturor au fost tulburate de această intervenție a omului în resursa principală de energie a Oceanolaniei.

Departe de tot acest tulbure punct de cotitură în istoria unei lumi despre care nu se știa nimic, Mirel o privea pe tânăra curioasă. Ochii lor și-au întâlnit căutarea și preț de câteva minute, cei doi au rămas în calmul ce-l transmitea simpla admirație reciprocă.

Va continua!

Capitolul urmator aici!

Capitolul precedent aici!

3 gânduri despre „Mirel Pulberette – Partea a doua.

  1. […] Capitolul 2 – Click aici și Like acolo, pentru Corpul Statuii […]

    Apreciază

  2. […] Capitolul precedent aici! […]

    Apreciază

  3. […] Capitolul urmator aici! […]

    Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: