Aurul ce se ofileste

Aurul ce se ofileste

– Cât de liniștit sunt…, somn nu am, mă delectez cu muzică de bun gust, citesc și posibil să conturez dale de cuvinte. Sunt mândru de tine si de realizările tale, te iubesc. Să nu uiti că el, sufletul tau oglindă, se simte al tău. Trăiește într-o conștiență constantă a ființei tale. Suntem doi in asta. Te iubesc!

Întorcându-și privirea de pe pieptul său,  il asigură de iubirea ei pentru el, cel ce le scria iubirea în soare. Privirea i-a rămas fixată pe ochii lui simpli.

– Îmi pot odihni sufletul în iubirea ta? Iubirea ta mi-a adus liniște în suflet. Tu nu o resimți?

– Știi că da, iubitule, doar că uneori mă sperii de noi doi… și, mă lași fără cuvinte…

– Știi că nu e ușor să îți deschizi sufletul. Când o facem, adesea e mai mult confesiune unidirecțională. Noi însă, nu ne confesăm, când unul spune și celălalt aprobă. Noi ne-am reunit simțiri într-o mulțime unică a noastră. De ce să te sperii de noi? Cum să te las fără cuvinte, când eu te caut?

Liniștea s-a așternut peste cei doi, în bătaia răcoroasă a vântului. Destul de aproape, o păpădie iși răsfira mândră aurul splendorii sale, sălbatică și misterioasă. 

– Păpădie! Așa îți voi spune eu de astăzi încolo, păpădie! și-a atins-o cu drag, privind când la floare, când la chipul strălucitor cu zâmbet larg al iubitei sale.

– De ce păpădie, când e o floare oarecare? O floare ce-și înflorește destinul departe de casa ei, ce poate exista doar prin neglijența unui grădinar, prea preocupat de florile sale și care uită să îi smulgă frunzulițele și aurul florilor. Dar, anotimpurile o omoară.

– Anotimpurile nu fac altceva decât să învețe o păpădie să zboare. Nu ți-am spus că păpădia este floarea mea favorită? Când te-am cunoscut, mi-ai spus că te vei vesteji, că alte flori îți vor lua ție locul. Ei bine, păpădia asta a mea, chiar de își ofilește prezența, mai înflorește într-o formă uluitoare specială, de vise ce își caută împlinirea alaturi de oameni minunați. Întinde palma să ți-o sărut.

papadia aurul ofilit

Păpădia! O floare ce își poate trăi destinul doar neruptă din simpla ei existență pasageră. Am privit o păpădie purtată de vânt pentru o scurtă bucată de timp. Acum, ea este a destinelor confuzie, împrăștiată-n sufletele altor admiratori.

Păpădia este aurul ce se ofilește, ce devine albă ca un fulg ce nu-și topește existența.

– 

5 gânduri despre „Aurul ce se ofileste

 1. Cosmisian octombrie 21, 2015 la 00:41 Reply

  Reblogged this on povesteapapadiei and commented:

  Singuratatea este o dezradacinare, este forma trecutului pe care nu vrei sa il umpli cu altcineva sau cu altceva. Singuratatea mea este omagiul pe care i-l atribui unei forme-fiinte, pe care prefer sa il las sa fie, decat sa il umplu cu iluzia unui nou inceput.

  Apreciază

 2. milo ianuarie 16, 2014 la 15:09 Reply

  Si eu sunt un admirator al papadiei.Te citesc si te admir mult.
  Candva am cunoscut si eu o salbateca!!..Dragi amintiri ma leaga de trecerea ei prin anotimpul vietii mele.

  Apreciază

 3. Mélanie ianuarie 14, 2014 la 17:02 Reply

  simply magnifique… admiratie, pretuire si respect pentru talentu’-ti literar autentic… tone de inspiratie, sincere urari si-amicale gânduri, Mélanie

  Apreciază

  • cosmisian ianuarie 14, 2014 la 17:25 Reply

   Intotdeauna ma faceti sa ma bucur ca scriu magnific. Raman la complimentul dvs, fara sa recitesc ce am scris. Ar duce la o contradictie, pentru ca nu as intelege cum de va place asa de mult ce am scris. Toata aprecierea mea.
   Nota: ma bucur ca postarile dvs sunt si in engleza. Asa le inteleg si eu 🙂

   Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: