Netimpul, susţinut de fiinţe mici – dragostea nemărginită

Netimpul, susţinut de fiinţe mici – dragostea nemărginită

Au trecut deja 6 ani?

Timpul scurs a constituit trasarea unor distincţii clare între noi. Eram deja definit reorientaţi în viaţă, afectiv şi profesional, iar paleta dorinţelor şi preferinţelor s-a dezvoltat abrupt în mod distinct până într-acolo încât nu ne recunoşteam. Când ne-am cunoscut puteam jura că nu ne vom neglija niciodată, că timpul nu înseamnă nimic, că distanţa era doar o jucărie pe care o aruncasem în colţ de cameră. Dar, anii ce s-au scurs nu au ţinut cont de ce credeam noi, ameţiţi de parfumul iubirii ce ne înlănţuise inimile într-o iubire dincolo de timp, când anii facultăţii ne făceau să ne credem nemuritori. Acum ne privim miraţi, îngrijoraţi că “netimpul” nu ne-a ajutat.

Amândoi ne-am trasat desenul vieţii în dreptul nostru. Tu ai devenit femeia cu o carieră notabilă, eu am rămas omul din oraşul mic, neînsemnat, înconjurat de copii şi oameni curioşi ce se-adună să le citesc din cărţile uitate în Biblioteca Municipală.

Îţi aminteşti că mi-am dorit dintotdeauna să pun în aplicare proiectul: Pagini de viaţă citite la un ceai? Da, am reuşit! În fiecare sâmbăta dupămasa, în timp ce tanti Neli face ceaiuri şi cafele, mai şi câte-o plăcintă, eu îi adun pe oameni şi le citesc. Le-am citit până acum 16 cărţi. Nu credeam că oameni precum nea’ Săvuț, tanti Florica, bunicuţa Floarea, ce ne mai povestea despre cum ar trebui să iubeşti, vor veni şi în tăcere vor absorbi pagină după pagină.

timpul

Am înţeles că ai două fetiţe. Mi-a spus Elena că ai fost într-o misiune umanitară în Republica Zimbabue. Cât ai stat acolo? Până la urmă ai reuşit şi tu să faci ce doreai. Soţul ce îţi mai face? Nu mă aşteptam să îşi clădească un imperiu din afacerea cu cherestea. Întotdeauna a fost mai presus de aşteptări. Ai făcut o alegere bună.

*

Uşor aplecată pe banca noastră, cu bărbia aşezată atent pe o palmă ce-i susţinea melancolia, Tara îmi şopteşte lent, suav, temător: “Chestia asta dintre noi devine serioasă. Ştii de ce? Sigur că ştii. Pentru că eu am început să simt când tu vrei să mă vezi. Ştiam că mă aştepţi şi eu aşteptam să îţi găseşti curajul să mă suni. Aşa mi-aş fi găsit şi eu puterea să te aştept. E ca şi cum aştept să mă strigi ca să mă întorc, deşi ştiu că eşti mereu în spatele meu, mă urmăreşti. Ai nevoie de mine? Şi eu am nevoie de tine!” Adânc în sufletul nostru rămăsese dorinţa de a ne revedea, iar teama că nu ne vom mai simţi unul al celuilalt ne apăsa pe piept şi ne sufoca.

Ne-am prins degetele într-o încrucişare a noastră,știută de noi, ca să îţi mângâi palmele cum o făceam dintotdeauna. Stingher, privirea ta şi-a făcut drum spre ochii mei, ce reflectau senzaţia unică a iubirii dintre noi. Dragostea mea pentru tine nu a interferat niciodată cu viaţa ta, nu ţi-a oprit progresul, sau alegerile. O dragoste dureroasă. Încă o mai am, iar pieptul mă arde zilnic în timp ce gândurile devin războaie între raţiune şi dorinţa de a-mi fi înapoiată.

Cu mâna dreaptă îi acoperisem palmă stânga ce își acoperea genunchiul. Mi-am făcut loc printre şuviţele răsucite de păr ce îi acopereau chipul, deja prea drag să nu îmi doresc să îl ating.

Timpul este cel mai mare duşman al poveştii mele. Trebuie să îmi construiesc un transportator atemporal, să scot povestea în afara timpului.

E posibil oare ca noi, fiinţe mici şi neînsemnate să susţinem preţ de câteva secunde “netimpul”?

29 de gânduri despre „Netimpul, susţinut de fiinţe mici – dragostea nemărginită

 1. dagatha iunie 30, 2013 la 20:35 Reply

  Timpul ăsta…
  În general îl cred dușman, dar uneori…crede că știe mai bine…
  🙂

  Apreciază

  • cosmisian iunie 30, 2013 la 21:47 Reply

   Timpul e ca o structura de otel, inalta si scheletica…

   Apreciază

   • dagatha iunie 30, 2013 la 22:14 Reply

    🙂

    Apreciază

    • cosmisian iunie 30, 2013 la 22:20 Reply

     Timpul si asteptarea, doi gemeni cu orientari diferite in viata.
     Timpul este ca pamantul brun, asteptarea este ca o mica samanta,
     Le uzi cu OM si sper sa creezi destine, dar crengile se inclina
     In forme diverse de om, cand timpul uita, asteptarea suspina.

     Apreciază

     • dagatha iunie 30, 2013 la 22:25 Reply

      Da, asta e varianta…poetică…
      Pentru mine, omul de rând, care nu pricepe toate așezămintele lucrurilor, orice se întâmplă altfel decât mi-ar fi plăcut. îmi tulbură existența.
      De ce trece timpul atât de greu când îl vrem săgeată și de ce este atât de neîndurător cu clipele pe care le vrem veșnice?

      Apreciază

 2. Reblogged this on La Fée Blanche.

  Apreciază

 3. De cate ori citesc, mi se rupe sufletul!

  Apreciază

 4. incaunipocrit iunie 21, 2013 la 11:25 Reply

  Reblogged this on Playground.

  Apreciază

  • cosmisian iunie 21, 2013 la 11:38 Reply

   Au trecut sase ani deja? 🙂 Multumesc pentru sistemulpostal electronic. Sper sa ajunga scrisoarea de aceasta data 🙂

   Apreciază

 5. cristinawinters decembrie 18, 2012 la 23:34 Reply

  You’re good! You surprised me…

  Apreciază

  • cosmisian decembrie 18, 2012 la 23:50 Reply

   Multumesc. Ma gandeam ca unii cititori vor intelege fundalul articolului.

   Apreciază

   • cristinawinters decembrie 18, 2012 la 23:52 Reply

    Eu ma gandeam la Malawi in loc de Zimbabue 🙂

    Apreciază

    • cosmisian decembrie 19, 2012 la 00:06 Reply

     Cristina, dupa cate am inteles, si-a propus sa mearga si acolo. Si-a dorit atat de intens, intens ca soarele din Malawi, sa ajunga la copii, la cei ce nu cunosc mai multe feluri de paine, nu cunosc mai multe modele de incaltaminte; pentru ca viata dintr-o societate bazata pe consum o face sa se simta fara culoare, gust si sens.

     Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: