Sora Martie – prima parte. Nefericirea

Sora Martie

– Ia loc, te rog, mi-a spus Sora Martie, rotindu-si partea inferioara a corpului pe un scaun rosu din piele, in timp ce umerii ii ramasesera inerti, iar privirea ma desena suspect.

– Aici e bine?  intreb eu, amestecat in ganduri.

– Sigur ca da. Mi-ai spus la telefon ca ai dori sa vorbim despre mine. De ce Martie? De ce tocmai eu? Am inteles ca te numesti Oleace Syringa. De unde esti? Descrie-te sumar.

– Da, ma numesc Syringa, prefer Syri. Sunt din Sudan. Am studiat filosofie la Universitatea din Iasi, am terminat, mi-am inceput o afacere cu un prieten din Iasi. Facem manusi din piele. De ce dvs? Intamplator, cautand pe internet o adresa, am dat de dvs. M-a frapat ca la descriere pe site-ul dvs, o mare parte a spatiului e dedicata nefericirii. M-am oprit, va spun drept, m-am uitat la fotografia dvs, am recitit cele 18 articole despre nefericire. Nu sunt nefericit, am tot ce imi trebuie, sunt pozitionat bine in scietate si…

– Permite-mi sa te opresc. Defineste-mi fericirea.

– Dupa dictionar? Intrasem repede pe un dictionar online si am citit de pe smartphone: „FERICÍR//E ~i f. 1) Stare de mulțumire sufletească deplină. 2) Stare de satisfacție deplină. ♢ Din ~ datorită unei împrejurări favorabile. [Art. fericirea; G.-D. fericirii] /v. a ferici” [n.C. http://dex-online.ro/fericire/cauta/]

– Nu, tu persoal sa-mi spui, de ce ai citit 18 articole lungi despre nefericire. Nici macar nu erau despre fericire.

Am argumentat amandoi o buna bucata de timp pe o paleta multicolora de subiecte, iar trecerea spre o discutie degajata, cu un pahar de apa minerala si un biscuite mare nu s-a facut deloc simtita. Nu mai stiam niciunul de ce ne-am intalnit.

Va urma

3 gânduri despre „Sora Martie – prima parte. Nefericirea

  1. nefericirea aprilie 7, 2013 la 14:44 Reply

    Va urma…….

    • cosmisian aprilie 7, 2013 la 23:09 Reply

      Buna Nefericirea. Se pare ca da, va continua. Saptamanile trecute am iesit la cateva povesti cu syri, timp in care am aflat destul de multe lucruri despre el, despre „Sora Martie”. Imi voi permite sumar sa amintesc din cele povestite.

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: