Misterul Filiorisei – partea a doua. O fiinta cu doua destine dezlipite dintr-o alta lume.

Misterul Filiorisei – partea a doua. O ființă cu două destine dezlipite dintr-o altă lume.

Misterul Filiorisei 1

Filioris, păpădița radiantă de iubire, își mișca cu greu rochia peplum croită din petalele unui crin regal de cristal gălbui, pășind cu mare emoție spre Tribuna Supremilor din Sala TumTum (jeleuri fructate).  

Privirea caldă, cu ochii mari și rotunzi, al căror căprui iriza simțiri intense, îi acoperea emoția ce părea să prindă tot mai multe aripioare până-ntracolo încât burtica raspundea emoțiilor cu mici zâmbete conturate în dragi simțiri.

Era timpul ca probele să fie dezvăluite participantelor la Festivalul Dorințelor. Inima Filiorisei era întru totul scăldată în simțiri pentru băiatul cu părul galben, în al cărui vis pășise accidental. Adesea îi vorbea în inima ei, făcându-l tot mai mult un însoitor al trăirilor ei în creșterea ei zilnică. Nu își amintea multe despre el, decât că o parte a ființei lui fusese atinsă de polenul ei magic ce îi lumina chipul.

Sala TumTum vibra de șoaptele tremurânde ale miilor de candidate pentru o răsplată de care doar se povestea. Un mare secret pe care îl știau doar Supremii era acela că o data la 100 de ani se năștea o păpădie cu un suflet aparte, un suflet cu două destine menit pentru o altă lume. Două destine dezlipite dintr-o altă lume, asta e ce căutau supremii. Gandurile și trăirile firave alte fiecărei aspirante au fost testate în 12 probe dificile și, pe măsură ce Festivalul se apropia de final era tot mai clar că Filioris e păpădița menită să trăiscă o viață-n două destine împletite într-o formă de existență încă nebănuită de ea.

Fusese aleasă! Filioris urma să își ia rămas bun de la lumea ei pentru a se naște într-o lume diferită.

*

Vestea că ființa îngemănată s-a născut a adus multă bucurie în sânul familiei Sharemson, a cărei fiică fusese desprinsă dintr-o îngemânare de suflete cu un singur trup. Filioris își contura existența în noul univers unde menirea ei rară de a trăi o viață cu două destine urma să se dezvolte pe parcursul întregii ei vieți. Obișnuită din esență să existe în formă de floare, i-a luat mult timp să poată păși pe pământ cu cele două piciorușe minunate, astfel că noii ei părinți au fost nevoiți să o împământenească primii șase ani ai vieții sale. Într-o zi, deși după șase ani de la nașterea ei îngemănată, Filioris și-a atins picioarele și a pășit pentru prima dată pe pământ. Nu mult ia luat să descopere cât de extinsă putea fi folosința acestor piciorușe. Oare i-a scăpat vreun pom în care să nu se fi cătărat?

Iubirea emana peste tot din ființa micuței Filioris, deși încă limitată și ignorantă cu privire la menirea sa ce cuprindea mister. Întocmai ca o floare, cu o nebunie simpatică și atrăgătoare, Filioris și-a însușit pământescul în anii care i-au stat in față.

Va urma!

8 gânduri despre „Misterul Filiorisei – partea a doua. O fiinta cu doua destine dezlipite dintr-o alta lume.

  1. […] Misterul Filiorisei 2 […]

    Apreciază

  2. fulgdepapadie februarie 15, 2014 la 00:27 Reply

    Mai ca sunt geloasa pe Papadita Filioris din povestea ta ! Da, nu am la mine mai multe cuvinte … 🙂 🙂 🙂 Iubesc modul tau narativ plin de suspans! Urmarea ?

    Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: