„Real” bea limonada cu „virtual” si vorbeste cu „fals”

“Real” bea limonada cu “virtual” si vorbeste cu “fals”

Real sau virtual… oamenii secolului nostru incearca sa le gaseasca conexiuni, explicatii si patologie. Uneori, aud conversatii in care isi spun ca virtual e periculos, ca unii s-au indragostit virtual, ca, studii asa de complexe asupra psihicului uman au demonstrat ca virtualul este o stare de dezichilibru social si psihic. Dar, inainte de a ne aventura in presupusele descoperiri ce sunt menite sa echilibreze universul personal si social, intreb: ce sunt cele doua notiuni?

Inainte sa ma dedau gustului lingvistic superficial, cu care mi-am impletit o vesta de protectie, mentionez fara sa explic, doua principii personale care sunt menite sa ne ajute in orice. Nu sunt “Principiile”, sunt doar doua principii.

1. Principiul Echilibrului – orice facem trebuie facut in limitele unui echilibru in raport cu viata sociala in care ne situam.

2. Principiul decentei – orice facem trebuie sa infrumuseteze mediul nostru social cu subdiviziunile lui, fara a-i stirbi din ceea ce i se cuvinte fiecaruia dintre cei cu care ne intersectam.

Undeva spre finalul acestei invartiri ametitoare pe caruselul lingvistic, va voi reda o insiruire haotica de ganduri scrise in viteza, in aceeasi maniera in care am scrie cuiva pe messenger (Messengerul e real sau virtual?)

Imi impletesc gandurile in trei, le misc fin si aflu ca undeva in mine, am o explicatie a mea…
Real e persoana de langa tine care pretinde ca te cunoaste si nu are idee ce esti cu adevarat in lumea din tine?
Real sunt cei mai buni prieteni cu care poti juca tenis, cu care sari in piscina si te balacesti?
Real e prietena care ti se plange si te acuza de starea ei nefasta, pe care nu o intelegi, nu o cauzezi, nu o solutionezi?
Real e ceasul ce incerci sa il tii la incheietura, dar il dai jos imediat ce esti in mediul tau intim?

Real si virtual…

Ce este virtualul? Nu ma preocupa acum denotatia oferita de DEX. Ma intreb, tanti Virginica ce sta pe facebook, ce stie dansa de virtual? “Stii, aici in virtual…” – am citit adesea.
Virtual este o aplicatie tehnologica menita sa conecteze oameni din alte locuri ale lumii pentru afaceri, socializare?
Virtuala e apasarea unor taste ce iti inspira senzatii?
Virtual e faptul ca, scrii un text ce nu se regaseste pe-o hartie, in timp ce numarul de telefon pe care l-ai scris pe plicul de la rds e real??
Real este zambetul unui coleg, insa zambetul ce ti-l produce un amic pe internet cand iti declara ce simte, este virtual?

Este chiar asa de rau virtualul asta? Nu e oare doar o forma de a te conecta la oameni, mai convenabila?

A, da, stiu. Se spune ca pe internet, oamenii se transforma in ce doresc sa fie, sau pretind ce nu sunt. Sa inteleg ca absenta trupului e temeiul pentru falsitate? Dar tu, cati oameni cu masti sociale stii? Oameni ce iti amesteca zaharul din cafea, se misca in birou cu tine, iti deschid usa la plecare. Stii tu ca, atunci cand se uita la tine, ei nu iti deschid usa, ei de fapt, isi ofera ocazia de a-ti simti parfumul si de a se uita de aproape la culoarea bluzei? Tu le multumesti, ei de asemenea. Tu ai iesit pe usa si nu ti-ai mai pierdut controlul nestiind ce sta atunci sub brat, ce sa tii in mana dreapta si sa deschizi usa…, iar el, a prins o mica imagine a …

Ce e real si ce e virtual?

Eu as schimba totul in alta forma de conflict lingvistic. Din experienta, real si virtual beau limonada impreuna chiar acum. De fapt, nici nu le pasa de “VS” [real vb (in contrast cu) virtual]

Real vs fals.

………………..

Ganduri haotice cu ? la final

ce e virtual si ce e real?
cine e oricine sa defineasca asta?
real e fizic?
real e doar o atingere?
real e doar ce isi imparte consistenta in grame si mm?
real e doar ce vede ochiul?
ce este virtual?
virtual este presupusul unei existente?
virtualul este inexistenta?

real e ce iti ajunge in suflet si se cuibareste ca un mic puiuit de pisica, pufos, caldut, ce toarce. Real, e ce-ti oglindeste cele mai ascunse aspiratii, cele pe care nici tu nu indraznesti sa ti le numesti. Real e ce transforma 3 luni intr-o istorie fara istorici sa o consemneze.
Realul doar cauta forme de comunicare..

5 gânduri despre „„Real” bea limonada cu „virtual” si vorbeste cu „fals”

 1. incredibleyoung ianuarie 1, 2014 la 18:59 Reply

  Da,interesant de studiat un picut.In viata de zi cu zi socializam adesea cu personaje virtuale care se cred foarte reale,din pacate.Uneori nici noi nu mai stim cum sintem in animite situatii,cum sa ne comportam,sau cum sa ne catalogam comportamentul dupa ce am facut-o.

  • cosmisian ianuarie 1, 2014 la 19:11 Reply

   Virtual sau real, mie imi par doar notiuni care nu sunt intru totul corecte. Ce suntem in realitate, ce suntem in fiinta noastra, este transpus in modul in care comunicam. Ca este o comunicare face-to-face, sau ca ne folosim de mijloacele moderne de comunicare. Candva se comunica in scris, cu asteptari de saptamani. Cred ca aici ne rezumam la caracterul fiecaruia. Restul este metoda de comunicare.

 2. OrhiKamyDeea octombrie 9, 2013 la 21:26 Reply

  Ok, m-ai convins. Vreau sa traiesc real si sa imi scriu in jurnalul virtual. 🙂

  • cosmisian octombrie 13, 2013 la 17:45 Reply

   Urmarisem o emisiune la CNN despre confuzia pe care o face generatia de astazi atunci cand vine vorba de real si virtual.

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: